Nya Veteguide 2017 är här!

Nu fördjupar vi oss ytterligare i frågan om hur olika höstvetesorter bygger sin avkastning. Här ger vi dig även en odlingsvägledning till sorttyperna kärnsättare, bestockare och kärnfyllare.

Läs mer »

Klövertrötthet – Ett växande problem?

Röd- och vitklöver är de klart viktigaste baljväxterna för svensk grovfoderproduktion men klövertrötthet är ett begrepp som dyker upp allt oftare. Vad är det som orsakar och ger upphov till detta problem?

Läs mer »

RGT Reform "Ingen vinnare tror på slumpen"

RGT Reform fortsätter att övertyga men mycket fina avkastningssiffror under 2016. Även i Europa ökar sorten i popularitet.

Läs mer »

Är gröna bönor något för framtiden?

Under 2016 genomfördes spännande försök där man tröskade gröna, dvs omogna, åkerbönor. Ändamålet är humankonsumtion och intresset för bönor som livsmedel är en trendvåg som spås fortsätta.

Läs mer »

Kvävebehov i olika höstvetesorter

Hur skiljer kvävebehovet mellan olika höstvetesorter? Under 2016 genomfördes 5 försök för att kunna svara på just denna frågan.

Läs mer »

Går du i maltkornstankar?

Går du i maltkornstankar? Välj KWS Irina - Hög avkastning & stabil skörd, Välkänd & lättsåld, Internationellt godkänd, Starkt strå, Låg tendens till strå- & axbrytning och Mlo & nematodresistent.

Läs mer »