Vi på Scandinavian Seed är mycket nöjda med årets Borgeby Fältdagar!

Vi som jobbade hade två jätteroliga dagar med otroligt mycket lantbrukare i vår monter, det diskuterades sortval och vinterhärdighet på höstvete, lyssnades på Ellvis, snackades fördelar med hybridraps och frågades om varför man skall odla proteingrödor.

Som de flesta besökare redan visste fick årets grödor i Borgeby-området sig en ovanlig köldknäpp i vintras och det fanns därför tydliga spår av utvintring i årets höstveteparceller. Trots detta valde vi att visa alla parceller för att ni besökare skulle kunna se hur bra de vinterhärdigaste sorterna Olivin, Ellvis och Mariboss hade klarat i förhållande till de övriga. Detta gav många positiva kommentarer och beröm av lantbrukare, branschfolk och arrangörer.

Bland parcellerna diskuterades också höstraps och sällan har Scandinavian Seed haft ett så starkt sortiment som i år, redan nu finns årets tre toppsorter PR44D06, PR46W20 och Compass på topplistan.

I proteinparcellerna fanns sojaexperten, Fredrik Fogelberg från JTI som hade fullt upp med att besvara intresserade odlare/kommande odlares frågor.


Tack alla ni som besökte oss!


Här nedan följer några bilder från årets monter och parceller.