Karl-Oskar tipsar

Tips 1

Till vårsäsongen 2019 har vi nöjet att erbjuda den nya havresorten Delfin.
Delfin presterar en mycket hög avkastning i kombination med övertygande strå- och kärnegenskaper.
Delfin är en s.k. gulhavre vilket visar sig genom att skalet har en guldig ton och sorten betecknas som en industrihavre och fungerar utmärkt till både foder och gryn.

Tips 2

KWS Irina skördar stora internationella framgångar och under svenska förhållanden presterar den en avkastning i det absoluta toppskiktet.
Kombinationen av mlo- och nematodresistent ras 1-2 och en låg tendens till strå- och axbrytning gör KWS Irina till ett mycket odlingssäkert maltkorn.

Tips 3

Vilken vallblandning skall jag köpa till våren? Svaret hittar du i OptiVall. Där finns hjälpmedel som underlättar när du som odlare skall välja vallblandning. En blandning som ökat i intresse de senaste åren är Perfekt. Det är en välkomponerad blandning som dels innehåller rörsvingel Karolina och lusern. Perfekt ger dig en högpreserande vall med god torktålighet.

 

Tips 4

Inför höstsådden 2017 kan vi med stolthet erbjuda KWS Livado. Det är en ny generation hybridråg med hög avkastning en förbättrad sjukdomsprofil. Falltalet är högt och pollenplustekniken ökar pollenproduktionen vilket ger ett bättre skydd mot mjöldryga. KWS Livado kommer finns som dels som konvetionell betad vara men även som konvetionell obetad för de ekologiska odlarna.