Beställning av havre!

Odlar du till gryn- eller foder? I år erbjuder vi fyra vita sorter: Scotty, Ferry, Symphony och Niklas (Norrland) och två gula: Delfin och Lion. Samtliga har specifika egenskaper och de flesta finns även som EKO.

För beställning av utsäde hitta din närmaste återförsäljare här!

Beställning av ärter!

I år finns två sorters gröna ärter för odling i södra och mellersta Sverige.
Det är nya sorten Saxon som har en hög avkastning, medeltidig mognad, kort stjälklängd, hög proteinhalt och en snabb tillväxt på våren.
Samt uppskattade Bagoo som är en frisk sort med hög avkastning och mycket goda stjälkegenskaper.

För beställning av utsäde hitta din närmaste återförsäljare här!

Beställning av vårkorn!

Våra populära vårkorn
Shetty med hög avkastning, god kärnkvalitet och potentiellt framtida maltkorn.
Annika med hög avkastning, tidig mognad och hög stärkelsehalt.
Ellinor en frisk sort med hög avkastning, långt strå och god motståndskraft mot kornrost.

För beställning av vårkorn hitta din närmaste återförsäljare här!

Gott Nytt Utsädesår!

År 2023 var ett utmanande lantbruksår för många på flera olika sätt. Alla fann vi olika lösningar att ta oss vidare och tillsammans blickar vi nu mot kommande vårsol och sådd. Med dessa ord vi vill önska er alla kunder, mässbesökare, återförsäljare, säljare, rådgivare och kollegor ett riktigt Gott Nytt År 2024!

Vi ses i fält!

Hela 6 nya majssorter inför våren 2024!

I år finns hela 6 nya majssorter i vårt sortiment. Vi har tidiga Joy och Duke, medelsena SY Larson och P7179 och lite senare sorterna Emeleen och ES Myrdal. Med olika mognadsalternativ blir grödan mer attraktiv och får ett allt större odlingsområde och även möjlighet att dra sig mer norrut. Både enskilda odlare och maskinstationer brukar allt större majsarealer och mognadsspridningen ökar möjligheten att styra skördearbetet på ett mer effektivt och bättre sätt.

Vit- eller gulhavre: – Vad föredrar du?

Som gryn- och foderhavre för södra och mellersta Sverige rekommenderar vi Scotty med sitt långa strå (vit), Delfin med sin fördröjda stråavmognad (gul) och Ferry med sin höga oljehalt och stärkelse (vit).

Dags att planera inför vårens sådd

Vi har utsädet du behöver, se mer i vår nya broschyr Utsäde.

Bland vårkornen finns våra uppskattade maltkorn Prospect och Laureate. Föredrar du foderkorn finns Shetty med sina goda kärnkvaliteter, Annika med sin tidiga mognad och Ellinor med sitt lång strå. Samtliga med hög avkastning, uppskattade sorter och Mlo-resistens. De flesta också med resistens för Nematod 1+2.

Årets mässor blev mycket uppskattade!

Både Borgeby Fältdagar och Brunnby Lantbrukardagar blev två uppskattade event och branschdagar. Därefter blev vädret lite mer växlande i hela landet och många av er kämpar nu med att få ut tröskorna innan nästa regnskur gör sig påmind. Trots detta rullar växtodlingsåret vidare och här på Scandinavian Seed inväntar vi årets officiella resultat som ska vägleda oss in i nästa års sortprovning och jakt på nya utsädesorter.

Om du önskar rådgivning om vinterhärdiga sorter, sen eller tidig mognad, kvarnvete eller fodervete osv. finns våra duktiga säljare och återförsäljare på plats och redo att hjälpa dig.

Höstens katalog ute nu!

Läs om nyheterna Lini, Fenomen, DK Expose, DK Sephor och Bilboquet! Vi presenterar också hela vårt utbud av höstsorter.

“Med kvalitetsutsäde skapar vi möjligheter för svenskt lantbruk!

https://7b970788.flowpaper.com/UtsdeHst2023originalwebb/#page=1

GLAD PÅSK! & Lycka till med vårbruket!

UTSÄDESMÄNGD – vi har uppdaterat broschyren 2023 med tips, råd och beräkningsformler lagom till årets vårstart.